Nieuw trainingsblok Bewust-Zijn start 6 sept. 2024 info

Over Carla

Carla Pigmans

Mijn naam is Carla Pigmans-den Uijl. Ik ben getrouwd met Erik en moeder van 2 meiden; Fenne (2008) en Romee (2014). We wonen in Leerdam.

“Ervaren in je lichaam en verbinding maken met je gevoel en je hart(enwensen), hierdoor zet je mooie stappen naar jouw gewenste doel”

 

 • Onderwijs achtergrond

  Na de HAVO twijfelde ik of ik fysiotherapie zou gaan studeren of naar de PABO zou gaan. Ik koos voor het onderwijs. Sinds 2002 ben ik 14 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Een mooie tijd! Vooral het creëren van een fijne, veilige sfeer, het contact met de kinderen en de ouders was heel fijn. Maar omdat ik in het onderwijssysteem van nu te weinig ruimte, maar veel behoefte opmerkte voor activiteiten met betrekking tot ontspanning, (zelf)bewustzijn, muziek, dans, drama en sociaal-emotionele thema’s ben ik me gaan bijscholen.

 • Lichaamsgericht coachen

  Vanaf 2010 heb ik ruim 10 jaar holistische kinder,- en tieneryoga lessen en weerbaarheidstraining gegeven. Al snel vervolgde ik mijn studie met de kindercoach opleiding en ontstond mijn coachpraktijk voor kinderen en hun ouders. De laatste jaren ben ik me gaan richten op meiden (vanaf 12 jaar) en vrouwen. Ik coach graag gevoelige meiden, moeders en (jonge) vrouwen, die op zoek zijn naar meer (zelf) vertrouwen, rust en levensgeluk. Een weg die ik zelf ook bewandeld heb. Naast individuele coaching geef ik ook geregeld groepstrainingen en workshops. Ik werk graag buiten, veelal lichaamsgericht en ik maak gebruik van creatieve werkvormen. Zo doe je niet alleen inzichten op vanuit je hoofd, maar ervaar je ook in je lichaam en maak je gemakkelijk verbinding met je gevoel, je hart(enwensen), waardoor je mooie stappen maakt naar jouw gewenste doel.

 • Mijn missie

  Ik wens gevoelige meiden en (jonge)vrouwen toe dat zij hun prachtige eigenschap gaan omarmen. Het niet meer als last ervaren, maar als een geschenk. Dat zij zichzelf helemaal goed genoeg voelen en ervaren dat er niks ontbreekt, dat alles al aanwezig is. Ik begeleid hen om los te komen van blokkades en belemmerende overtuigingen en om stevig op eigen benen en in het leven te staan, ondanks alles wat voelbaar om hen heen is. Zodat zij hun hun licht vol de ruimte kunnen geven en dit kunnen uitstralen.
  De wereld wordt er mooier van!


Meisjes tot 12 jaar

Twee jaar lang heb ik met veel plezier samen gewerkt met Anja van Wijk. Nu richten wij ons ieder op de doelgroep die het beste bij ons past. Hulpvragen voor meisjes tot 12 jaar verwijs ik dan graag door naar Anja, in haar praktijk Avontuur Kindercoaching.

Anja van Wijk

Mijn naam is Anja van Wijk. Ik ben getrouwd met Martijn en moeder van 3 tieners; Hanne (2004), Lotte (2005) en Tijmen (2007). We wonen middenin de natuur in Uppel.

“Kunnen zijn wie je van nature bent en met plezier je levensavontuur aangaan, dat gun ik iedereen”

www.avontuurkindercoaching.nl

 

 • 18 jaar onderwijs

  18 jaar ben ik met hart en ziel werkzaam geweest in het onderwijs. Tijdens mijn werk in het onderwijs heb ik zien gebeuren dat de aandacht steeds meer uitgaat naar het hoofd van een kind. Goed kunnen denken, leren en plannen zijn vaardigheden die gewaardeerd en belangrijk gevonden worden. Steeds meer kinderen ‘verdwijnen’ in hun hoofd, ze denken veel na over hun leven en zoeken de antwoorden buiten zichzelf. Ze zijn heel goed in het observeren van anderen en vergeten hun eigen wijsheid.

 • Kindercoaching

  Met het gevoel dat het anders kan ben ik bij TORI Kindercoachopleiding gestart. Een prachtig avontuur om te ontdekken wie ik echt ben en waar ik voor sta, als persoon en als kindercoach. In 2014 ben ik gestart met mijn eigen praktijk en al snel daarna heb ik mijn baan in het onderwijs opgezegd. In mijn praktijk begeleid ik gevoelige kinderen en hun ouders. Kunnen zijn wie je van nature bent en met plezier je levensavontuur aangaan, dat gun ik iedereen!